Австрия връща маските в магазини, банки, пощи

Австрия връща маските в магазини, банки, пощи

Снимка: архив, БГНЕС

Носенето на маски в супермаркети, пощенски служби и банки в Австрия от днес става отново задължително, предаде ДПА.

Мярката беше обявена от австрийското правителство на 21 юли, след като през последните седмици в страната се появиха няколко клъстъра на коронавируса, предаде ДПА.

Във вторник правителството обяви, че ще затегне и контрола на пътниците от съседните западнобалкански страни, където има повишаване на случаите на зараза с коронавируса.

Още по темата

21 юли 2020 18:13

6

Много от новите случаи на зараза в Австрия са свързани именно с хора, завръщащи се от тези страни, каза канцлерът Себастиан Курц на пресконференция във вторник.

Австрия беше сред първите европейски страни, въвели задължителното носене на маски в началото на април. В средата на юни обаче започна да намалява ограниченията в тази насока, преди да ги въведе отново.

Съгласно другите рестрикции пътниците от високорискови страни, включително Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Северна Македония и Сърбия ще трябва да представят резултати от тестове за коронавирус от сертифицирани лаборатории и едва тогава ще бъдат допускани в страната.

Австрийските власти пък ще засилят контрола на карантинните мерки за съмнителните случаи на зараза.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.