Агенция Булпресс или как скандала продава

Агенция Булпресс или как скандала продава


Агенция Булпресс или сайтът bulpress.bg и неговите регионални подразделения само за четири месеца са агрегирали над 58 500 заглавия. Според запознати в медийният ъндърграунд тази медия се е пробвала да участва активно и в предизборната надпревара на кметските избори в България и според запознати обаче неуспешно. Всички знаят, че онлайн бизнесът е един от най-печелившите, защото в рамките на година се избива инвестицията и започва да генерира доходи. Докато в другите бизнеси печалбата идва след десет години.

Един бърз преглед показва, че агенцията за четири месеца, което е около 120 дни е генерирала над 58 500 заглавия, което прави малко над 490 публикации на ден. Със сериозна заявка за национално покритие агенцията делегира за сериозно влияние в средната администрация, което на практика си е добре обмислен маркетингов трик насочен към областните центрове. След последният скандал, който предизвикаха в Русия с подаряването на иконата на Свети Иван Рилски от техният представител Атанас Стефанов и Борис Анзов от Медия Мост България те приковаха и вниманието на световните медии към тях.
Медиите знаят, че скандала продава и те го знаят добре.

Благоевградски новини (12 981)
Бургаски новини (2 316)
Варненски новини (916)
Великотърновски новини (1 892)
Видински новини (1 571)
Врачански новини (1 085)
Габровски новини (504)
Добрички новини (1 018)
Кърджалийски новини (3 568)
Кюстендилски новини (686)
Ловешки новини (484)
Монтански новини (224)
Пазарджишки новини (448)
Пернишки новини (505)
Плевенски новини (1 907)
Пловдивски новини (1 826)
Разградски новини (1 449)
Русенски новини (1 731)
Силистренски новини (934)
Сливенски новини (871)
Смолянски новини (3 131)
Софийски новини (4 107)

София Област новини (4 185)
Старозагорски новини (732)
Търговищки новини (221)
Хасковски новини (3 482)
Шуменски новини (1 767)
Ямболски новини (1 129)
Bulpress.bg 3121
Общ сбор 58448

Колко са медиите, които генерират 500 заглавия на ден, колко са информационните портали със заявка за пълно национално и регионално покритие? Прави впечатление, че медията е АПОЛИТИЧНА и на нейната платформа намират място публикации от целият политически спектър, което навява на мисълта, че агенция Булпресс е един бранд, който рано или късно ще бъде продаден, защото в България всички медии си имат олигарси зад тях, който да пропагандират интересите на някое политическо или икономическо лоби.

Оцеляването на една малка агенция със сериозни амбиции в една медийна война, в която воюват два мастодонта – този на Пеевски и този на Прокопиев въпрос на време е и Булпресс да бъде придобита най-вероятно.

Експерти твърдят, че това е най-бързо развиващата се компания на медийният пазар в България и щом има такава широка популярност след влизане на новият закон за финансиране на медиите в България за следващото тримесечие вероятността Булпресс да получат голямо финансиране е голяма, което на практика ще засили влиянието им.

Скандала продава, но един скандал, който привлича вниманието на геополитическите играчи борещи се за разширяването на своите зони на влияние неминуемо ще продаде или купи тази агенция!
Скандала продава но и скандала унищожава.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.