5 начина да се справите със семейните събирания по празниците

5 начина да се справите със семейните събирания по празниците

Снимка: Istock

Декемврийските празници са колкото дългоочаквани, толкова и напрягащи. Големите семейни събирания крият щастливи моменти и емоции, но и риск от семейни свади, пререкания, които развалят настроението и помрачават празника. За да избегнете напрежението при такива празнични събирания, вижте какво можете да направите.

Комуникацията е ключова

Ако с партньора си ще посещавате родителите си или неговите за празниците, поговорете предварително за това как се чувствате и какво очаквате от семейното събиране. Разберете какви са семейните традиции, за да избегнете неловки ситуации. Създайте свои традиции и ги споделете със семействата си. Ако нещо ви притеснява, споделяйте без да сте нападателни или прекалено критични. Заложете на искреността.

Определете своите очаквания

Бъдете реалистични в очакванията си. Така негативните емоции и лошите изненади няма да помрачат празника ви. Познавайки роднините и близките си, знаете какво да очаквате и как да организирате протичането на празника. Споделете със семейството си какво планирате да донесете на празничната вечеря. Това ще ви помогне да се организирате по-добре и да избегнете конфликти, свързани с организацията на празника.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.