Да се храним с мярка, месото да се комбинира със салата

Всяка година по празниците болницата се посещава от не малък брой хора с хранително натравяне, преяждане или прекаляване с алкохола. Коледните пости приключват и започват празниците, което трябва да ни направи много внимателни с количеството храна, което погръщаме, съобщиха от Bulgaria ON AIR.

“По-малко са хората, които спазват целия период на постите, но една голяма част решават в последната седмица преди Коледа да го направят”, коментира диетологът д-р Емилия Дончева.

Тя съветва да се захранваме с лесно усвоими храни, както и всичко да се случва балансирано и постепенно.

“Закуската може да е с кисело мляко и баница при захранване – препоръчителна е и водата с изцеден лимон или зелен чай с мед. Месото е добре да се комбинира със салата, а вечерята да е по-лека с включване на риба”, каза д-р Дончева.

Диетологът допълни, че макар и постни, погълнатите големи количества храна също могат да затормозят организма.

“Смесването на енергийна напитка с концентрат алкохол може да ни отведе до спешните медицински центрове. То създава проблеми при подрастващите. Растителните храни с фибри могат да ни помогнат да изведем токсините от организма”, добави д-р Дончева.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.