Бивш шеф на КАТ: Безотговорно поведение, МВР да действа по-крайно!

Заради масовото пътуване в четвъртък се забранява влизането и излизането от София до второ нареждане. Това беше обявено на извънреден брифинг в Министерския съвет късно снощи.

“Наблюдаваме абсолютно адекватни действия от страна на МВР. Най-неприятното ми впечатление е, че гражданите подценяват своето здраве и това на родителите им. Свикнали сме да приемаме, че сме безсмъртни и здравето ни е даденост. Десетки хиляди да напускат София, за да лекуват възрастните си родители, е доста пошло и безотговорно поведение”, коментира мярката бившият началник на “Пътна полиция” и директор на Института за пътна безопасност Богдан Милчев.

Още по темата

17 апр 2020 07:36

48

16 апр 2020 23:14

910

“Трябва да се смирим и да изчакаме да премине тази пандемия, защото скоро ще видим и другата страна на монетата. Не бих се учудил да има сериозен пик на заболелите и смъртните случаи, тогава всички ще упрекваме МВР”, подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Милчев е категоричен, че има пълна злоупотреба с попълване на декларациите, които пътуващите представят на полицаите на КПП-тата. Той се надява служителите на реда да бъдат още по-крайни в действията си.

Оперативният щаб обяви, че хората, които пътуват с лични автомобили за работа, ще могат да стигнат до работното си място в определен времеви прозорец – от 06:00 до 08:00 ч. сутринта и връщането е също от 18:00 ч. до 20:00 ч.

По думите на Милчев в тези времеви потоци не би трябвало да има струпване на автомобили, каквото се наблюдава в момента на КПП-тата у нас. Той е на мнение, че е нужно подкрепление, тъй като лидерите на МВР изнемогват.

“Надявам се пред медиите да се формира обществена нагласа, че трябва да си останем вкъщи. Трябва да покажем с личен пример, че сме готови да изпълним всички мерки. В момента това, което ни се предлага е единственото възможно”, каза бившият шеф на “Пътна полиция” в “България сутрин”.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.