Цветелин Кънчев иска много строга карантина в цяла България

Напрежение в кварталите “Факултета” и “Филиповци” заради мерките срещу разпространението на COVID-19. Вътрешният министър посочи, че там са насочени допълнителни екипи на Жандармерията, за да не се допусне ескалация.

Над 20 са заразените с коронавирус в тези квартали, по-първоначални данни. Появи се информация и за подготвяне на протест заради блокадата.

Още по темата

17 апр 2020 07:36

48

16 апр 2020 23:14

910

Късно снощи имаше такива нагласи. Опитвам се с целия авторитет, с който разполагам, да ги убедя, че няма нужда. Не е подходящ момент за такъв протест. При събиране на много хора накуп рискът от разпространението на пандемията е много по-голям”, коментира лидерът на “Евророма” Цветелин Кънчев в “България сутрин”.

Кънчев настоя за много строга карантина в цялата страна.

“Не само в ромските квартали, на нас ни трябват изключително строги мерки в цялата държава”, категоричен бе лидерът на “Евророма” пред Bulgaria ON AIR.

И допълни, че хората в квартал “Факултета” живеят в чистота и спазват лична хигиена.

“Искам да чуя, че при ромите процентът на заболеваемост е по-голям. Досега не е казано такова нещо. Аз мисля, че процентно нещата се движат пропорционално. Вирусът не подбира. Ако някой си играе на ксенофобия, при вируса това го няма”, заяви още той.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.