Бойко Рашков за шефския пост в КПКОНПИ: Каквото сабя покаже. Това е предизвикателство!

Бойко Рашков за шефския пост в КПКОНПИ: Каквото сабя покаже. Това е предизвикателство!
„Каквото сабя покаже в политически аспект“.

Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков пред БТВ за евентуалното му назначаване на нов шеф на Антикорупционната комисия.

Нека се задвижи процедурата, а не само да слушаме намерения за КПКОНПИ, настоя Рашков, който определи предлагания му шефски пост като предизвикателство.

„Аз не знам този млад човек откъде си ги измисля тези неща, които лансира в публичното пространство, но прави неприятно впечатление неговата неосведоменост“, това коментира министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, по повод изнесеното от депутата от ИТН Станислав Балабанов, че премиерът заявил, че Рашков не можел да се справи с реформата в МВР и нямал смелост да съкрати 7000 души.

„Освободени от работа са около 2000 души за 6 месеца. Повечето от тях са с надхвърлили с няколко години пенсионната възраст и тук няма никакъв конфликт. Предстои да бъдат съкратени не повече още 2000 души“, обясни вътрешният министър.

За мистериозния самолет, кацнал между Шумен и Търговище, Рашков заяви, че самолетът е доловен по пътя му от Литва, през Полша, Унгария, Румъния и България, която се оказала крайната му дестинация. Самолетът не се е подчинил на военновъздушните сили на унгарските власти и всичко е станало като на филм – летците се качили на самолета и са заминали в неизвестна посока, коментира Рашков. Има образувано досъдебно производство по случая.

Рашков има информация, която ще се предостави на държавното обвинение. Нека изчакаме разследването и тогава да дадем достоверна информация, уточни министърът, който се въздържа да каже колко души са пътували в самолета.

Има основание да се смята, че хората от мистериозния полет са извършили престъпление. Рашков увери, че няма основание за притеснения.

Бойко Рашков няма информация Таки да е свързан с лабораторията на българо-турската граница.

Той се надява още в кратки срокове разследването за АМ „Хемус“ да приключи.

МРРБ не е направило нито една стъпка да сезира съда за инхаус договорите, сключените към момента, когато правителството е било управлявано от Бойко Борисов.

Строителният пазар у нас е завзет от строителните фирми, близки до предишната власт, посочи още Рашков.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.