Болниците в Пазарджик могат да изпратят лекари във Видин

Болниците в Пазарджик могат да изпратят лекари във Видин

Снимка: БГНЕС

Болниците в Пазарджик имат възможност да командироват лекари в болницата “Света Петка” във Видин, където се нуждаят от спешна нужда от медицински специалисти, каза директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова, цитирана от БНР.

Тя допълни, че е направен сериозен анализ на ситуацията в момента, в която се намират здравните заведения в областта.

Още по темата

30 апр 2020 08:09

288

“Съгласно получената информация 33 инфекциозни легла, свободни са 24, от 297 легла във вътрешните отделения свободни са 172 легла, 67 легла имаме в ОАИЛ към МБАЛ – Пазарджик, от които 36 са свободни”, каза тя и допълни:

“Или от общо 397 легла в Пазарджишка област, които са определени за работа с COVID-19, свободни са 232. Останалите са заети от лица, които са с други заболявания. Като цяло можем да кажем, че към момента лечебните заведения в Пазарджишка област разполагат с достатъчно количество лични предпазни средства и имат попълнен резерв”.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.