Борисов: На Великден ще съм на двора!

Борисов: На Великден ще съм на двора!

Снимка: БГНЕС

“Най-трудното сега предстои. Под 1 % сме”. пресметна броя на заразените от коронавирус у нас премиерът Бойко Борисов по време на брифинга в Министерски съвет.

По думите му починалите до този момент са били в много тежко състояние, но рисковата група у нас е много голяма и ако я изпуснем и влязат всички в болницата за кратък период от време, ще понесем катастрофална щета.

“В 12 часа ще съм на двора и ще викам колкото ми глас държи Христос Возкресе, заяви премиерът Бойко Борисов и призова всеки да направи така от тераса, двор, вкъщи пред икона, но не и да посещава храма.

Още по темата

11 апр 2020 09:52

429

11 апр 2020 09:20

77

“Нека да отидат само онези, които не могат без физическото присъствие на църквата, останалите да останат по домовете си. Господ ще ни чуе и разбере, че сме действали умно.”, отбеляза той.

Всички възможни математически механизми показват, че в следващите две седмици ще ни е много трудно. “Не знаем какво ще се случи в тази криза и с публичните ни финанси”, коментира още Борисов и обясни, че преди кризата хазната в страната е била пълна, растежът – много по-голям от колкото в другите европейски страни.

“Безработицата ни бе най-ниска в историята на България, но на света се случи коронавируса. Европа знае колко сме

Той допълни, че мярката за задължителното носене на маски ще е от  полунощ тази вечер. “Няма смекчаване на критериите”, отсече още Борисов.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.