Борис Джонсън при Тръмп през януари в Белия дом

Борис Джонсън при Тръмп през януари в Белия дом

Снимка: Reuters, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп покани британският премиер Борис Джонсън да го посети в Белия дом догодина, предаде Ройтерс, цитирайки информация на в. “Сънди таймс”.

Тръмп е отправи поканата си след като Джонсън спечели парламентарните избори, се допълва в статията. Още не е уточнена точната дата за посещението, но според източници на британското издание се обсъждат дати в средата на януари. И двете страни искат това да стане в началото на годината, според източник, близък до Белия дом.

В петък британският парламент одобри плана на Джонсън за напускане на ЕС.

Това е първата стъпка към изпълнението на даденото от него предизборно обещание Великобритания да излезе от съюза до 31 януари догодина.

В телефонен разговор в понеделник Джонсън и Тръмп се договориха да се стремят към подписването на “амбициозно” споразумение за свободна търговия, припомня Ройтерс, цитиран от БТА.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.