Броят на заразени с COVID-19 в света надмина 9 млн. души

Броят на заразени с COVID-19 в лобален мащаб надмина 9 милиона души. Междувременно Световната здравна организация призова да се увеличи производството на дексаметазон, за който има данни, че значително намалява смъртността при пациенти с COVID-19.

В Москва поетапно отпадат ограниченията. В руската столица от днес отварят врати фитнесите, басейните, ресторантите и кафенетата, както и детските и спортните площадки.

Британският премиер Борис Джонсън се очаква да съобщи дали заведенията, хотелите и фризьорските салони ще отворят отново на 4 юли, както и дали ще бъде намалена социалната дистанция.

В Албания изтича удълженото бедствено положение.

Бразилия регистрира нови 21 432 случая на COVID-19 за последните 24 часа. А новите смъртни случаи са 654, предаде агенция Ройтерс, като се позова на данни на министерството на здравеопазването на Бразилия.

От началото на пандемията страната е регистрирала 1 106 470 случая на заразяване с коронавирус и 51 271 смъртни случая, съобщи в понеделник министерството.

Броят на заразените в Колумбия нарасна с 2531 души до 71 183, съобщи в понеделник министерството на здравеопазването и социалната защита, цитирано от ТАСС.

“На 22 юни потвърдихме оздравяването на 1608 пациенти, 2531 нови случаи на заразяване и 73 смъртни случая. Общо броят на оздравелите достигна 28 968 души, на пациентите с Covid-19 – 71 183, а на починалите – 2310”, съобщи министерството в Туитър.

В столицата Богота са регистрирани 21 541 заразени с коронавирус. На 6 март беше потвърден първият случай на COVID-19 в Колумбия. На 17 март президентът на страната Иван Дуке обяви извънредно положение за срок от 30 дни.

В понеделник Мексико съобщи за нови 4577 случая на заразени и още 759 смъртни случая след потвърдено заразяване с коронавирус, предаде агенция Ройтерс, като се позова на здравното министерство.

Общият брой на заразените в Мексико достигна 185 122 души, а на смъртните случаи – 22 584. Правителството обяви, че реалният брой на заразените в страната най-вероятно е много по-висок.

Китай съобщи за нови 22 случая на коронавирус на 22 юни, като 13 от тях са регистрирани в столицата Пекин, предаде агенция Ройтерс, като се позова на Националната здравна комисия. Предния ден бяха регистрирани 18 нови случая, от които девет в Пекин.

Китайските власти ограничават движението на хора в столицата, както и засилват мерките за предотвратяване разпространението на вируса, отбелязва агенцията.

На 22 юни са установени и седем асимптоматични пациенти с COVID-19. Към потвърдените случаи Китай не включва такива без симптоми, напомня Ройтерс.

В Германия броят на потвърдените случаи на COVID-19 нарасна с 503 до 190 862 души, сочат данни, разпространени днес от института за инфекциозни болести “Роберт Кох”, предаде Ройтерс.

Според данните на института броят на смъртните случаи се е увеличил с 10 до 8895.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.