Букет без цветя за Св. Валентин, що е то фуудфлорист?

Букет без цветя за Св. Валентин, що е то фуудфлорист?

Снимка: Bulgaria ON AIR

Денят на влюбените – 14 февруари, макар и католически, отдавна се е превърнал в празник, който се отбелязва и  у нас.  И ако всички сме свикнали на този ден да виждаме обичайните розови мечета и балони, рози и свещи, оказва се, че с повече креативност можем да направим нещо съвсем ново и необичайно, с което да изненадаме любимите си хора.

Екатерина е един от броящите се на пръсти у нас фуудфлористи. Макар и юрист по образование, излизайки в майчинство тя бързо заменя тежките книги на правото с изкуството да създаваш букети. Но не типичните, а такива, в които цветя почти не присъстват.

“Букет може да се направи от почти всичко. Миналата година хит бяха тези с лютите чушки, а тази година хората предпочитат със сладки неща”, разказва Екатерина, която нарича своите произведения НЕбукети.
 
Фуудфлористиката като тенденция идва от Русия, откъдето е и самата тя. Макар да е нещо съвсем ново за България, все повече хора предпочитат предложения, които да стоят далеч от клишето.

Затова решихме и ние, от екипа на Bulgaria ON AIR, да разберем как да си направим подобен букет, представяйки едно НЕклише за празника на влюбените.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.