БЧК ще може да строи сгради върху държавна земя

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Български червен кръст да може да строи свои сгради безвъзмездно върху имоти, които са публична или частна държавна собственост, решиха депутатите като приеха единодушно на първо четене промени в Закона за БЧК.

Единственото изключение за строеж ще бъдат имотите изключителна държавна собственост.

Правото на  строеж се учредява безсрочно и ли с определен срок. БЧК не може да използва изградения обект за икономически дейности, предвиждат промените.

БЧК е организация е с нестопанска цел. Тя е доказала своето влияние в трудни моменти, заяви Александър Ненков от ГЕРБ.

Идеята за промени в закона са свързани с изграждането на  център за обучение на кадри с капацитет от 1200 души.

Колко би било добре, ако светът ще се обучават кадри от целия свят, каза Ненков.

Финансирането на този проект е осигурено, поясни той. За целта на БЧК трябва да бъде предоставена земя, на която да се изгради обучителен център, каза още Ненков.

В закона е записано изрично да не се осъществява търговска дейност. Функцията на контролен орган ще изпълнява областният управител, на чията територията е земята, обясни депутатът от ГЕРБ.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.