Валери Симеонов: Премахнахме блокадите, за да предотвратим гражданска война

Валери Симеонов: Премахнахме блокадите, за да предотвратим гражданска война

Въпросът с премахването на палатковите лагери по ключови кръстовища в страната беше подробно обсъден на Коалиционния съвет в четвъртък.

Това заяви в ефира Нова телевизия лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„Протестите много сериозно нарушават закона и то вече 30 дни и ограничават правата за свободно придвижване на гражданите в редица градове на България. Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично това нарушение”, добави той.

Вицепремиерът Томислав Дончев е бил силно притиснат от журналисти и затова е казал, че е възможна оставка на правителството през септември, това обясни Симеонов.

„Лично питах Борисов за записите и чекмеджетата. Всичко се проверява и се чакат експертизи, това е отговорът, който получих“, каза още лидерът на НФСБ.

Симеонов заяви също, че партията му няма претенции дали ще влезе в следващия парламент или не, решението за това е на избирателите. „Не съм професионален политик, аз се храня от телевизия „Скат“. Никой не може да ни обвини в кражби“, коментира Валери Симеонов.

„Стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата.

Ако бяхме оставили нещата и не вземем под внимание хората, чието право на придвижване е ограничено можеше да се стигне до малка гражданска война”, заяви той.

Източник: Petel.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.