Габрово отбелязва 160 години от обявяването му за град

Габрово отбелязва 160 години от обявяването му за град

Снимка: БГНЕС

Днес е денят на Габрово, в който се отбелязват 160 години от обявяването му за град. С молебен за благополучие и тържествено издигане знамето на града ще бъде почетен празникът.

За годишнината бяха предвидени празнични инициативи, които в настоящите ограничения няма да се състоят. Под мотото “160 години Габрово град” институциите на паметта и духа припомнят в публикации исторически събития и знакови личности.

1860 година е знакова за развитието на селището край Янтра. Тогава властите решават Габровския район да се отдели от Велико Търново и да бъде признат за град, предава БНР.

Днес, след тържествената част по издигане знамето на Габрово пред сградата на общината, в музей на открито “Етър” ще демонстрират едновремешната градска мода.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.