Ваня Григорова: Ужасно е! Бяха в истерия, плюеха се, Терзиев се криеше, а Амбасадата…

Ваня Григорова: Ужасно е! Бяха в истерия, плюеха се, Терзиев се криеше, а Амбасадата…
„Сглобката на национално ниво скърца, но не се разпада и защото Терзиев стана кмет. В това съм категорична.

Те търсят начин да се разделят. Опитват се вътрешно да се пренаредят, преформатират. В този фрагментиран общински съвет ще има възможност за прокарване и на полезни за софиянци решения“, това заяви Ваня Григорова, общински съветник от „БСП за България“.

„Не е невъзможно „Спаси София“ да напусне коалицията с ПП-ДБ„, не изключва тя.

„В Столичния общински съвет (СОС) е ужасно, защото са се събрали хора, които допреди две седмици най-махленски са се плюли„, каза Григорова. По думите ѝ новият кмет бива бранен с апаратни хватки.

„Когато буквално допреди 2 седмици си се занимавал с жълтини, как да преминеш в работен режим и да започнеш да се държиш нормално? Целта, стратегията на ПП-ДБ-СС е да пазят Терзиев от всякакви въпроси.

Аз исках да го попитам колко време ще им бъде нужно да разчистят улиците, и то съвсем добронамерено. Трябваше да му бъде зададен въпрос кой ще бъде заместник-кметът по транспорта – ключов сектор, какво ще правят с дървесината…“, допълни Григорова пред БНР.

Според нея „избирането на председател на СОС не е генерално решение и ако не е базирано на обща политика, то буквално на следващото заседание той може да бъде махнат“.

„ГЕРБ защо да не подкрепят Бонев, след като подкрепиха Терзиев – с отвращение, но преглътнаха. ГЕРБ сега трябва да покажат на ПП-ДБ-СС, че не могат да управляват без тях. Това е демонстрация. Очаквам да има някакво решение“, допълни тя.

Запитана за новото ляво Ваня Григорова коментира:

„Работа има и в София, и в Общинския съвет, но дългосрочно обединението на отделните леви формации е правилният път. Това е рецептата за успех.

Важна е и личността. Ако нямаш отбор, не се впускаш в нищо. Следващите месеци, в които ще започнем интензивно работа в Общинския съвет, ще стане ясно с кого можем и с кого не можем да работим.

Работата не е само по време на избори, работата е всеки ден. Така се гради отбор, така се гради екип“.

„Корнелия Нинова си има нейните национални партийни дела, дори нямам пресечна точка с нея“, уточни Григорова, като подчерта, че е безпартийна и припомни изявления на Нинова от началото на кампанията, че тя няма шанс на вота.

„Не си говорим много и няма повод да си говорим. Към момента ситуацията е нормална. „Позитано“ си говори с „Леге“, „Леге“ си говори с „Врабча“.

В политиката няма как да има обиди. То е неприятно, но очаквано. Дойде ми малко в повече атаката в последните три дни преди балотажа, която беше масирана и без никакво съмнение – и резултат от външна намеса“, отбеляза Ваня Григорова, като изрази мнение, че в това е имало „външна намеса извън столицата, извън България – амбасадата“, защото е имало притеснения, че „може да падне правителството“, за което според нея говори и обръщането на мнението на Бойко Борисов в рамките на два дни.

„Само в рамките на два дни две Фейсбук страници, едната от които новосъздадена за изборите, са дали 8 000 евро за спонсориране на публикации срещу мен“, уточни тя.

„Тези хора буквално бяха изпаднали в истерия и имаше защо. Този човек, кметът, настоящ – Терзиев, не само се криеше от дебати, той ходеше с охрана на срещи.

Този човек няма да води прозрачно и отворено управление към столичани. На него политиката не му е на място. Да управляваш общество, означава да се вслушваш в него. Това не е компания“, отсече Григорова.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.