Ваня Григорова: Явно роднини на Васил Терзиев са му подсказали идеята за отнемане на чужди жилища. Това е безумие

Ваня Григорова: Явно роднини на Васил Терзиев са му подсказали идеята за отнемане на чужди жилища. Това е безумие
Идеята за отнемане на необитаеми жилища в полза в полза на общината явно е подсказана на г-н Терзиев от негови роднини и близки съветници.

Това каза по БНТ Ваня Григорова.

“Данъчните ставки върху моторните превозни средства и данъчно облагане на жилищата е доста спорно. Ако смятат да конфискуват буквално жилища, няма как да разчитат на подобна подкрепа. Ако бях предложила такова нещо, щеше да има майдан в София на следващия ден, но понеже го подкрепя техният отбор – всичко е наред”, каза още тя. И го определи като безумие.

Григорова смята, че е по-добре да се насърчава отдаването под наем на жилища, които стоят без живущи, не да се отнемат в полза на социални кампании. Тя допълни, че ако едно семейство има два по-скъпи автомобила, данъка им на годишна база може да се повиши с 50 лв., така че домакинството да не го усети.

“Няма да правя нов проект, а нов протест – ние сме тези, които ще видим първи какво се прави в Столичния общински съвет, а гражданите трябва да са тези, които да са активни.”

Григорова заяви, че лидерът на “Възраждане” е завършил Българското училище за политика с много добър успех, а то е финансирано от американското посолство. Тя допълни, че ако Костадин Костадинов е искал сглобката да я няма, е щял да гласува срещу нея.

Тя заяви, че в Столичния общински съвет ще подкрепя политики, а не да “подкрепят някого само защото е той”.

По отношение на забележките на ръководството на БСП тя зави, че е непартийна кандидатура.

Аз няма как да загубя контакт с БСП-София, “Левицата” и останалите партии в коалицията, обясни тя и допълни, че никога не е казвала, че ще прави нов проект. На дневен ред не е нов проект, а нов протест, уточни Григорова.

Досега не е имало десен кмет на София с толкова малка разлика. При толкова ниска разлика и при толкова сигнали, които получаваме, няма как да останем безучастни. Това каза по БНТ Ваня Григорова, след като Административният съд в София отхвърли искането й да спре предварителното изпълнение на решението на Столичната общинска избирателна комисия, с което кандидатът на ПП-ДБ Васил Терзиев беше обявен за кмет на София.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.