Мис Бикини била разпитана по “Барселонагейт” за “вразумяване” на Бойко

Мис Бикини била разпитана по "Барселонагейт" за "вразумяване" на Бойко
Манекенката Борислава Йовчева, известна като Мис Бикини, която беше едно от главните действащи лица в скандала “Барселонагейт”,

вече е разпитвана и по делото, което държавното обвинение образува след прекратяването на основното разследване прословутата къща в Испания.

Това пипе “Сега” по информация на източници от прокуратурата.

Когато през октомври прокуратурата обяви, че е прекратила делото, свързано с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, публиката беше успокоена, че от прекратеното дело наблюдаващите прокурори са отделили материали в ново производство за четири престъпления – пране на пари относно увеличаване на капитала на испанско търговско дружество; пране на пари за преводи между физически лица с инициали Р.Р. и Б.Й; пране на пари за закупуване на недвижим имот в Република Турция и за неизгодна сделка по повод продажба на акции на търговско дружество.

Според източници от разследването, преводите към Борислава Йовчева не са за особено големи суми и по-скоро изглеждат като месечна издръжка. От сметки на Борисов обаче няма никакви транзакции.

Колкото до неизгодната сделка – става дума за продажба на акции от фирмата Numin Invest SL на занижена стойност и парите отиват във въпросния апартамент в Истанбул, който пък е свързан с Йовчева.

Изпратена молба за правна помощ до Турция във връзка с купуването на апартамента и прокуратурата в момента чакат отговори. От прокуратурата твърдят, че колегите им от Турция по принцип съдействат и са кооперативни.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.