“Витошка” – пример за слаби институции и много напорист бизнес

Пешеходната зона на София беше ремонтирана наскоро и по нея през топлия сезон е пълно със заведения. Законни ли са обаче те?

Още по темата

14 окт 2019 15:52

66

25 авг 2017 08:30

23

“Настоявам да бъдат спазвани правилата и всеки да може да ползва свободно улицата. Част от заведенията бяха блокирали хидранти, пейки. Имам съмнения за разрешителните, с които са допуснати тези заведения”, каза в студиото на “България сутрин” общинският съветник Борис Бонев.

Той публикува в страницата на “Спаси София” във Facebook клип, в който показва строителство на лятна градина на бул. “Витоша“.

“Получавахме сигнали от граждани за огромните изкопи, това е в участък от улицата, който все още e в гаранция. Има излян бетон. Поисках проверка, все още не са ми известни резултатите. Мой сътрудник е поискал документацията на всички заведения на булеварда”, добави Бонев.

Общинският съветник призова хората да отидат на място и да преценят дали това е преместваем обект.

Всички постройки на “Витоша” са с издадена документация. Въпросното заведение, което разбунва духовете, е одобрено от главния архитект. Странно е, че г-н Бонев не може да се сдобие с тази документация“, изтъкна в ефира на Bulgaria ON AIR председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

“Витошка” е сред 50-те най-скъпи улици в света

Той бе категоричен, че не е вярно, че строежите не се проверяват от институциите.

“Всички конструкции са с документация от главния архитект. Има 2 спорни постройки, които са в съда. Всичко друго, което работи, е проверено хиляди пъти от институциите. Ние не сме самонастанили се. Община “Средец” може да има само проверяваща функция”, обясни Алибегов.

Борис Бонев отговори, че в качените документи пише, че това е разрешение за поставяне на слънцезащитна тента.

Витоша” е най-яркият пример за това какво става, когато имаме слаби институции и много напорист бизнес. Имаше случаи на пейки, които попадат в заведението, дървета, на които са закачени телевизори. Не трябва да се премахват заведенията по “Витоша”, но да бъдат приведени в ред и да имат унифицирана визия”, смята Бонев.

Алибегов добави, че е входирано предложение в Столичната община преди година да се плаща на квадратен метър двоен наем на такива, които имат такива слънцезащитни тенти.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.