ВМРО обмисля мярката за бизнеса 60/40 да се повиши на 80/20

ВМРО обмисля мярката за бизнеса 60/40 да се повиши на 80/20

Снимка: БГНЕС

ВМРО предлага мярката 60/40 да влезе в ход и за други сектори, например земеделския. Обмисля се и дали не трябва да се повиши, например да стане 80/20 или някакъв друг процент, заяви депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов пред БНТ.

Нашите предложения са да направим така, че до октомври 2021 г. да бъдат разсрочени банковите и данъчните задължения на фирмите от най-засегнатите браншове – туризъм и транспорт, обясни още Ангелов.

Още по темата

22 апр 2020 18:00

10

21 апр 2020 18:30

21

По думите му икономическите мерки имат не само социална роля да се помогне на затруднените фирми, а да се раздвижи изцяло българската икономика.

Той отново напомни предложението на ВМРО държавата да гарантира ваучер за почивка на всеки работещ на трудов договор или самоосигуряващ се. Целта е българите да останат в България и това лято да е “българско лято”.

Другото, което настояваме, е да има по-строг контрол по границата с вноса на хранителни продукти, каза Юлиан Ангелов.

Няма нужда държава да стои непрекъснато в извънредно положение, при положение, че може да се приемат конкретни законови мерки, категоричен е депутатът от ВМРО.

Надяваме се май месец, юни месец, пандемията в света наистина да отслабне, допълни Ангелов.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.