43-годишна с коронавирус почина в Спешната помощ в Плевен

Жена с положителна проба за коронавирус почина в Спешната помощ в Плевен.

Пациентката не е лекувана в болницата, съобщи за БТА Момчил Цветков, говорител на Университетската болница “Д-р Георги Странски”.

Жената е приета по спешност в Спешно приемно отделение в много тежко състояние, като е чакана от подготвен за целта екип, посочи Цветков. Интубирана е веднага, на място, но въпреки усилията, медиците не са могли да я спасят, допълни той. Пробата й за коронавирус се е оказала положителна.

По думите му жената, която е на 43 години, е била с множество заболявания, а състоянието й се е влошило много бързо.

В момента в УМБАЛ – Плевен лекуват 16 пациенти с COVID-19 в инфекциозна клиника, и двама в интензивно отделение. Две от пациентките – на 40 и на 50 години, са излекувани от инфекцията и са изписани вчера, като са поставени под домашна карантина за 28 дни.

В лечебното заведение са установени два случая на медицински лица с коронавирус. Лекар и медицинска сестра от отделението по хемодиализа са имали контакт със 77-годишен пациент, който бил на хемодиализа, без симптоми за новия вирус. В последствие се е оказал с положителна проба. Медиците са в добро състояние и са на домашно лечение под карантина.

През вчерашния ден са установени 13 носители на вируса в област Плевен, заяви за БТА д-р Атанас Гарев – директор на Регионалната здравна инспекция в Плевен. Той подчерта, че един от приоритетите им е да опазят здравето на медицинския персонал, за да има кой да се грижи за засегнатите от пандемията. Според него засега за региона на Плевен се справят добре.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.