Във време на криза институциите трябвало да са единни

Във време на криза институциите трябвало да са единни

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в кризисния момент е важно всички политици да покажат съпричастност и да демонстрират общото им желание за излизане от кризата и подпомагане на най-уязвимите.

Още по темата

3 апр 2020 13:45

699

3 апр 2020 12:08

1115

“Решенията за мерките се взимат след диалог, трябва да се гледа общия баланс, защото държавата трябва да разполага с достатъчна ликвидност. Всички системи в държавата са свързани“, коментира тя пред БНР.

По думите ѝ в период на криза всички институции трябва да демонстрират единство.

“Затова не разбирам критиките на президента… Полезно е в тази ситуация да забравим противопоставянето и да покажем, че мислим не за политическото си бъдеще, а как да преведем държавата през това предизвикателство с най-малко жертви – физически и икономически“, посочи Дариткова.

Според нея в този труден момент съзнанието на хората е важно, като са важни контролът и самоконтролът.

“Здравната система се справя, защото се натоварва равномерно, важно е да се спазват мерките за карантина и социална изолация“, призова тя.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.