Втори мигрантски лагер в Гърция под карантина

Втори мигрантски лагер в Гърция под карантина

Снимка: БГНЕС

Гърция е поставила под карантина втори мигрантски лагер тази седмица след като 53-годишен мъж в лагера е дал положителен резултат на тест за коронавирус, съобщи днес гръцкото министерство за миграцията, предаде Ройтерс.

Заразеният афганистанец живее заедно със семейството си в лагера в Малакаса, където се намират още стотици други мигранти и кандидати за убежище.

Още по темата

4 апр 2020 21:56

33

Мъжът е прехвърлен в болница в Атина.

Установяването на лицата, с които той е бил в контакт, ще продължи, а агенцията за обществено здраве се опитва да проследи пътя на заразата с вируса.

В четвъртък гръцките власти поставиха под карантина лагера в Рицона в Централна Гърция, след като 20 кандидати за убежище дадоха положителен резултат на тест за коронавирус. Това беше първият мигрантски лагер в страната, засегнат от заразата с коронавирус.

Лагерът в Малакаса, на 40 километра североизточно от Атина, ще бъде поставен под карантина за две седмици, съобщи министерството, кото уточни, че полицейската охрана на лагера ще бъде подсилена. Лагерът започна да функционира миналия месец за настаняване на мигранти, пристигнали след 1 март, посочи министерството. /БТА/


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.