Всички лекари от болницата в Белоградчик напускат

Всички лекари от болницата в Белоградчик напускат

Снимка: Pixabay

Всички лекари от болницата в Белоградчик са подали молба за напускане, без тях лечебното заведение не може да работи. Това съобщи за БТА кметът на община Белоградчик Борис Николов.

Затова тази седмица ще има заседание на Общински съвет, на което ще бъде предложено МБАЛ “Проф. д-р Георги Златарски” ЕООД да бъде закрита.

Лекарите се възползват от член в закона, който им дава право да напуснат без предизвестие, във връзка с това, че не са получавали заплати.

До момента задълженията на болницата в Белоградчик са около милион лева.

Петима са месните лекари в болницата, останалите са приходящи.

Според мен всички се стреснаха от ситуацията с разпространението на заразата от коронвирус и това е причината да подадат молби за напускане, каза Николов.

От 2017 година болницата се управлява от прокурист.

Ако бъде закрито болничното заведение в Белоградчик, това ще е втората многопрофилна болница на територията на област Видин, която се закрива.

През юли 2010 година беше закрита болницата в град Кула, а болните – пренасочени за лечение в МБАЛ “Света Петка” във Видин.

 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.