Генка Шикерова: Страшна гнус е да размяташ името на дете, само защото баща му е президент

Генка Шикерова: Страшна гнус е да размяташ името на дете, само защото баща му е президент
Генка Шикерова коментира с пост във Фейсбук честите нападки срещу сина на президента Радев, а и разпространяването на снимки на младежа, който е непълнолетен.

Законът за закрила на детето е категоричен, че това е забранено без съгласие на родителите. А когато става въпрос за непълнолетно лице е нужно съгласие не само от родителите, но и от непълнолетното лице

„Медиите могат да събират и разпространяват информация за личния живот на публичните личности без тяхно съгласие, но тази възможност не е неограничена.

Условието това да се случва е, когато е налице значителен обществен интерес, който оправдава запознаването на обществеността с обстоятелства около техния личен живот.

Децата, хората с психични увреждания, жертвите на насилие, поради своята особена уязвимост, се ползват с по-висок праг на защита на личната неприкосновеност.

Страшна гнус е да размяташ името на дете, само защото баща му е президент. Предполагам тези, които са го писали (но не са се подписали) отглеждат деца светци.“

https://www.facebook.com/genka.shikerova.94/posts/10225015860254215

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.