Ген. Румен Ралчев: Снимките са заплаха за Борисов

След записа и публикуваните снимки, за които се предполага, че са от спалнята на премиера Бойко Борисов, се появиха много сериозни въпроси. Застрашена ли е сигурността на министър-председателя и кой е виновен за компроматите? Бившият служител на НСО и Велик приор на Ордена на Рицарите тамплиери – ген.-майор Румен Ралчев, каза за “България сутрин”, че фотографиите са заплаха за сигурността на Борисов.

Още по темата

18 юни 2020 23:00

117

18 юни 2020 20:49

161

“Разделението в една резиденция на помещенията, включително и на министър-председател, е свързано основно с три сектора. Сектор за обслужващия персонал, сектор, в който министър-председателят посреща гости, и личното пространство – секторът, в който той си почива. Въпрос на личен избор от страна на министър-председателя е кой може да влиза в този сектор. Най-вероятно от охраната би могъл да бъде само началникът. В тази група може да се включи, но не като последна инстанция, камериерка, която чисти, и хора, които той допусне там”, обясни той за Bulgaria ON AIR.

По думите на ген.-майор Ралчев може да става въпрос за папарашка снимка, която “негов познат, съпартиец, близък е направил“.

Той отбеляза, че по време на пандемията “престрелките” между Министерския съвет и президентството са затихнали.

“Напрежението, свързано с преминаването през тази криза, вече се отразява и отпушва нова агресивност в техните взаимоотношения”, посочи гостът в студиото.

“Това дали спи с пистолет или не – една романтика от Джеймс Бонд. Трябва един много обстоен анализ на случката и да се види къде е тази пробойна”, посочи още ген. Ралчев относно публикуваните снимки на Борисов.

“С оглед на неговия нрав, той неглижира някои от правилата, на които е задължен да се подчинява. Примерно, няма право сам да се вози”, добави бившият служител на НСО.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.