Господин Борисов, петдесетте лева за пенсионерите не са и трохичка от пачките във Вашето чекмедже

Господин Борисов, петдесетте лева за пенсионерите не са и трохичка от пачките във Вашето чекмедже
Премиера Борисов вече пети пореден месец обявява допълнителните петдесетолевки за пенсионерите. ”Новината” се лансира ежемесечно вече почти половин година.

„Над 2 млн. души ще получат добавката за декември, която струва на бюджета над 100 млн. лв. Подкрепата ще продължи и през следващата година, като сме предвидили в проекта на бюджет допълнителни 318 млн. лв., за да обезпечим мярката.

Така пенсионерите ще могат да посрещнат нуждите си от лекарства или от здравна профилактика в условията на пандемия. Предвиждаме и през април еднократни ваучери за храна да получат хората с пенсии от 300 до 369 лв.

Грижата за възрастните хора е наш приоритет още от началото на управленския мандат. От 1 януари минималната пенсия става 300 лв., което означава близо двойно увеличение в сравнение с 2017 г. Мога да уверя пенсионерите, че и занапред ще работим за повишаване на техните възнаграждения. Те го заслужават!“, написа Борисов в личния си профил във Facebook.

„Този месец, за трети пореден път, всички 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лева, с която да посрещнат например най-неотложните си нужди от лекарства. Тази подкрепа ще продължи до края на нашия мандат“, написа Борисов в началото на месец октомври.

В края на октомври пък премиерът обяви: Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до месец март 2021 г. и го изпълняваме.

В същото време предлагаме от догодина минималната пенсия да стане 300 лв, а от юли вдигаме всички пенсии с 5%. Грижата за възрастните хора е наш дълг и неотменен ангажимент. Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа.

Истината е, че няма значение какво и кога е казал Борисов за петдесетолевките. Защото „новината“ звучи идентично всеки път. Да обобобщим: Надбавки от 50 лева за пенсионерите ще има всеки месец до края на мандата.

Всеки месец по време на пандемията и след края на пандемията и след изборите, ако… но ако ГЕРБ спечели. Посланието е това и с него ни облъчват вече месеци наред и то от социалните мрежи – там, откъдето се управлява държавата в момента.

Те го заслужават

„Те го заслужават“ отсече Борисов. Заслужават много повече, ще допълня аз, господин премиер. И отново ще ви попитам – спирал ли Ви е гладен човек?

Знаете ли колко струва един хляб и случвало ли Ви се е да гледате как баба с бастун брои жълти стотинки, за да види ще и стигнат ли за кисело мляко?

Пенсионерите заслужават много повече, господин Борисов. И Вие не можете да им го дадете с 50 лева допълнително. Тези пари не са и трохичка от пачките във Вашето чекмедже. / Джесика Вълчева

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.