Да вкусиш от живота, точно преди смъртта с “Нашествието на варварите”

Да вкусиш от живота, точно преди смъртта с "Нашествието на варварите"

Снимка: Bulgaria ON AIR

Да вкусиш от живота и да усетиш красотата му в последните си мигове е нелека задача, но не и невъзможна. Ще ни го докаже Денис Аркан във филма “Нашествието на варварите”.

Сюжетът ни среща с професора Реми – бохем, намиращ се на прага на смъртта. Живял динамично, без да се лишава от изкушенията на живота, героят се връща при приятелите си. Някои от тях са се отчуждили от него, други го приемат какъвто е, а той се изправя пред грешките от миналото, начело с бивша съпруга и дете.

Денис Аркан рисува един забравен свят на идеалисти, които помнят сексуалната революция и се възползват от нея. Макар и притихнали, още помнят левите си идеи, разочарованието от политическите идеологии до житейските дилеми за достойно съществуване.

Равносметката е философкса, редувана с циничност, топлота, с реверанс към грешките, които най-точно показват какви хора сме. “Нашествието на варварите” е за обичта и прошката, продължение на предишен филм на режисьора – “Падането на американската империя”, заснет през 1986 г.

Животът в тази трагикомедия е противоречив, изпъстрен с хубавото и лошото,с тъгата и смеха – именно за това и тази продукция се сдобива с куп отличия – над 37, като сред тях са “Сезар” за най-добър филм и “Оскар” за чуждоезична продукция.

Гледайте “Нашествието на варварите” на 12 април от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.