Да кажем Браво на Мая Манолова и екипът и!

Да кажем Браво на Мая Манолова екипът и
Мая Манолова през 2016 година 28 420 са потърсили помощ от нея Манолова като Омбудсман през 2016 година само за една година е помогнала на 28 420 човека и техните семейства.

Националният обществен защитник представи дейността на институцията в цифри, от които става ясно, че 28 420 граждани са потърсили съдействие от омбудсмана.

17 919 са консултираните граждани в приемната на Манолова, като 1 112 от тях са изслушани лично от нея.

„Жалбите и сигналите за този период са 10 501 бр., което е абсолютен рекорд в историята на институцията и е 100% повече от постъпилите жалби за предходния период. 8 784 жалби са приключени, което също е с 60% повече от приключеното за предната година“, допълни омбудсманът.

До тази информация достигна екипът на netvesti.com. Ние се заровихме в миналото на Мая Манолова и установихме, че тя и днес се среща непрестанно с хората и има приемни дни в своята кантора. На практика няма толкова отдаден политик, който всеки ден, всеки час да бъде сред хората и да решава проблемите им.

На практика достигналата информация за срещите и през 2016 година ни шокира като това е огромен брой срещи, това е огромна болка, която е понесла както и десетки хиляди съдби е променила и от къде толкова сила и как понася това сърце толкова много чисто човешка болка?

Мая Манолова е единственият политик, който без страх от политико-икономическата мафия е сред хората до тях в трудният момент, до тях да им даде сила и кураж да се борят, да не се предават и сега да се изправят и да променят съдбата си. За тази жена и екипът и от „Изправи се.БГ“ можем само да кажем похвали и адмирация за това, което правят. Има една поговорка, че „Силният пълководец няма слаби войници“!

Та редом с похвалите към Мая Манолова редно е да похвалим и хората от екипът и стотици хиляди листи с жалби на граждани, десетки хиляди срещи, десетки хиляди жалби и това, че някой трябва да го обработи.

Писаха закони, променяха наредби, вършат половината работа на държавата, а няма кой браво да им каже затова и ние от наше име и от ваше ще кажем Браво на Мая Манолова и екипът и!

Мая Манолова: 28 420 граждани са потърсили помощ от омбудсмана за една година „Отмина една година от момента, в който притеснената „червена“ Мая Манолова влезе за първи път в институцията на омбудсмана. Мисля, че за тази една година успях да докажа на всички и на себе си, че към този цвят можем да прибавим бяло и зелено, за да са спокойни всички, че съм национален омбудсман на България и защитавам еднакво ефективно и активно всички български граждани.“

Това каза Мая Манолова на пресконференция по повод една година на поста омбудсман. Националният обществен защитник представи дейността на институцията в цифри, от които става ясно, че 28 420 граждани са потърсили съдействие от омбудсмана. 17 919 са консултираните граждани в приемната на Манолова, като 1 112 от тях са изслушани лично от нея.

„Жалбите и сигналите за този период са 10 501 бр., което е абсолютен рекорд в историята на институцията и е 100% повече от постъпилите жалби за предходния период. 8 784 жалби са приключени, което също е с 60% повече от приключеното за предната година“, допълни омбудсманът.

Манолова беше категорична, че най-голям брой български граждани са се жалвали срещу доставчиците на обществени услуги и монополните дружества. „Първенци с отрицателен знак са „Топлофикация“, жалбите срещу тях са нараснали с 216% и за този период са 908. С 200% са нараснали и жалбите срещу банките.

Сериозен ръст на жалбите има и срещу арбитражните съдилища – 505%“, очерта статистиката Мая Манолова. По думите й за една година в работата на институцията е въведен стандарт 24 часа в денонощието да се изкарват на повърхността проблемите на гражданите, като се търси решение за всеки казус.

„Ако обичайната фраза за 7 години, която звучеше от тази институция, е „ние ви разбираме, ние сме на ваша страна, но нямаме правомощия, от нас не зависи“, то фразата, която сега бе наложена в институцията, е „от нас зависи, ние решаваме проблемите“, посочи още омбудсманът.

Мая Манолова аргументира тезата си с цифри – 2379 са отправените от омбудсмана препоръки към държавни и общински органи. 9 законопроекта са внесени в Народното Събрание, като част от тях са приети от депутатите на първо четене.

Изготвени са 5 специални доклада по важни за обществото теми и са организирани 16 дискусии и кръгли маси.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.