Рашков: Подслушването на протестиращи е било денонощно и е платено извънредно, знам имената им

Рашков: Подслушването на протестиращи е било денонощно и е платено извънредно, знам имената им
„Работили са почти денонощно, без почивен ден“, каза Бойко Рашков

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви пред БНР, че подслушването в периодите на протестите срещу правителството миналото лято – на политици и на обикновени граждани, е вървяло почти денонощно.

Освен това за разлика от други случаи полагането на извънреден труд от служителите е било платено. За разлика от други случаи.

„Работили са почти денонощно, без почивен ден – толкова много са били наблюдаваните граждани. С много извънреден труд, който чрезвичайно е бил заплатен тогава, друг път не са получавали такова в сравнение с периода на разгара на протестите“, коментира той пред БНР.

За това, че е имало подслушване, съобщи неотдавна самият Рашков. Обяви, че инициативата за това е на прокуратурата, която е сметнала ,че упражняващите конституционното си право да протестират, като се позовават на законов текст, който се отнася за престъпление против републиката. Каза, че това е станало по нареждане на прокурор, чието име ще спести в момента.

Рашков заяви, че знае имената на подслушваните.

Министърът коментира и проверката на имущественото състояние на 38 политици и магистрати, които имат имоти в чужбина, но не са ги декларирали. Според него „прокуратурата бездейства по въпроса с проверката“. Рашков каза още, че разполага с доказателства за това.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.