Деца са засегнати от рядка възпалителна реакция от COVID-19

Деца са засегнати от рядка възпалителна реакция от COVID-19

Снимка: БГНЕС

Лекари предупреждават за случаи на деца, които са засегнати от рядка възпалителна реакция, най-вероятно свързана с коронавируса. Още в края на месец април се появиха сигнали за заболяването, пишат от Bulgaria ON AIR

Великобритания до този момент е съобщила за 100 такива случая. Симптомите, които децата развиват, са подобни на синдрома на токсичния шок. През миналия месец в Лондон се разболяха 8 деца, като едно от тях почина. 

Повечето деца ве развиха сериозни проблеми с белите дробове или дишането, но 7 от тях бяха поставени на вентилатор. По този начин се е подпомогнала работата на сърцето и кръвообращението. Лекарите описват реакцията като “нов феномен”, който наподобява шоковия синдром на болестта Кавазаки – рядко състояние, което засяга главно деца под 5 години.

Симптомите включват обрив, подути жлези във врата и сухи и напукани устни. Новият синдром засяга и по-големите деца до 16-годишна възраст.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.