Дълбоко с пътешественика из “Одисеята на Жак-Ив Кусто”

Дълбоко с пътешественика из "Одисеята на Жак-Ив Кусто"

Снимка: Bulgaria ON AIR

Режисьорът Жером Сал ни повежда из легендарните пътешествия на известния френски морски изследовател Жак-Ив Кусто. Историята ни връща към лятото на 1946 г., когато преуспелия бизнесмен живее със съпругата си и двете им деца в хубава къща край морския бряг, но приключенският му дух го повежда към далечни дестинации.

Необикновената му история е разказана във филма “Одисеята на Жак-Ив Кусто”.  Жером Сал проследява героя си, чийто път стартира от кораба “Калипсо” и продължава през световните океани.

Десетина години по-късно по стъпките му тръгва и неговият син Филип. В съвместното им пътешествия двамата се изправят и пред предизвикателства, породени от личните им емоции.

Снимките на продукцията стартират в Хърватия на островите Хвар, Вис и Бишево, след което продължават със сцени от Южна Фаркиа, Антарктида и Бахамските острови.

Историята на изследователя, вдъхновил мнозина е разказана с реверанс към хората, които не се спират пред нищо за да осъществят мечтите си. Героят е изследовател на морския свят и е сред първите хора, правещи подводни снимки.

Филмът е вдъхновен от книгите “Моят баща, капитанът: Живот с Жак Кусто” на Жан-Мишел Кусто и “Капитанът на “Калипсо” на Албер Фалко и Ив Пакале.

Ролите са поверени на Ламбер Уилсон, Одри Тоту, Пиер Нини, Лоран Люка и др. Гледайте “Одисеята на Жак-Ив Кусто” на 19-и април от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.