Д-р Спасков: В никакъв случай не може да се говори за пик на COVID-19 у нас

Д-р Спасков: В никакъв случай не може да се говори за пик на COVID-19 у нас

Увеличаване на бройката на заболелите от коронавирус няма. Увеличени са изследванията. Много е важно съотношението между броя изследвания и намерение с коронавирус носители. Те не са болни, а са носители. 

Това каза бившият директор на “Пирогов” д-р Спас Спасков в ефира на bTV. 

Той обясни, че на базата на извадката между изследванията и откритите носители може да се съди за общото разпространение на вируса. Според него това е между 3% и 5% от населението у нас.

Още по темата

20 юли 2020 06:11

97

19 юли 2020 21:15

19

19 юли 2020 17:07

11

“В никакъв случаи не става въпрос за пик или за нещо непоправимо”, каза Спасков. 

Лекарят обясни, че е много важно каква група от граждани са изследвани. Той смята, че е нормално процентът да расте, след като вирусът влезе в огнище. Затова е важно да се гледат резултатите за по-дълъг период от време, а не само за 1 ден, допълни той. 

Спасков смята, че съобщаването на броя открити носители на вируса на дневна база до известна степен крие неточности и не дава съвсем ясна информация за разпространението на вируса. 

Той отбеляза, че в момента е важно да спазваме социална дистанция и да се срещаме по-малко с непознати. “Смятам, че ще заживеем с вируса и ще има продължителна опака на заболяването”, допълни той. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.