Епидемията в Италия започнала през януари, може и по-рано

Епидемията в Италия започнала през януари, може и по-рано

Снимка: БГНЕС

Резултати от изследване сочат, че първите случаи на коронавирус в Италия датират от януари, съобщава “Ройтерс”.

Това хвърля нова светлина върху избухването на епидемията в една от най-засегнатите страни в света. 

Първият диагностициран пациент в страната е на 21 февруари в градчето Кодоньо в областта Ломбардия. Тогава и Италия започна усилено да тества хората. 

Броят на заразените и починалите рязко се увеличи и това накара учени да предположат, че вирусът е бил разпространен седмици преди да бъде установен наистина. 

Стефано Мерлел, експерт от фондация “Бруно Кеслер”, заяви по време на пресконференция, че е изследвал първите случаи на заразени в страната и направил ясни заключения за темповете му. 

“Дадохме си сметка, че е имало много заразени хора в Ломбардия преди 20 февруари. Това означава, че епидемията е започнала по-рано – през януари със сигурност, а може би дори по-рано“, каза той.

Стефано Мерлер смята, че бързото увеличаване на заразените кара учените да смятат, че вирусът най-вероятно е донесен в Италия от група хора, а не само от един-единствен индивид. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.