Затварят баровете в Сеул заради страх от втора вълна на коронавирус

Затварят баровете в Сеул заради страх от втора вълна на коронавирус

Снимка: БГНЕС

Кметът на столицата на Южна Корея нареди затварянето на всички клубове и барове след появата на нови случаи предизвика опасения от втора коронавирусна вълна, а президентът Мун Дже-ин призова обществеността за бдителност, предава AFP.

Нацията е показана като глобален модел за овладяване на вируса, но заповедта на кмета на Сеул в събота последва нова група от зарази в Итаевон, един от най-оживените райони на нощния живот в града.

Повече от 50 случая досега са свързани с 29-годишен заразен мъж
, който е посетил пет клуба и барове в този район миналия уикенд, допълва „Фокус“.

“Небрежността може да доведе до експлозия на инфекцията“, каза кметът на Сеул Парк Уон-сун, като добави, че заповедта ще остане в сила за неопределено време.

Провинция Кьонги – която заобикаля Сеул с население от около 12 милиона души – също нареди на над 5 700 развлекателни заведения да преустановят дейността си за две седмици, считано от неделя.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.