Затварят за дезинфекция белодробното отделение на МБАЛ – Ямбол

Затварят за дезинфекция белодробното отделение на МБАЛ - Ямбол

Снимка: БГНЕС

Белодробното отделение на МБАЛ “Св. Пантелеймон” в Ямбол ще бъде затворено днес за 24 часа за дезинфекция, тъй като пациент с положителна проба за коронавирус е бил на лечение в него, съобщи заместник-директорът на здравното заведение д-р Валентин Вълчев.

След дезинфекцията отделението ще функционира само като белодробно. В началото на епидемията то бе преструктурирано в отделение за пациенти, изчакващи резултатите от направените им тестове.

Доказаните с COVID-19 ще бъдат настанявани в инфекциозното отделение, в отделението за долекуване на заболелите и в ковидреанимацията, съобщи БТА

Пет са новите положителни проби на коронавирс през изминалото денонощие в Ямболска област. В болницата е починал 45-годишен мъж с тежка форма на диабет, съобщи изпълнителният директор д-р Панайот Диманов.

След 24-часовата дезинфекция, заради заразена с коронавирус медицинска сестра, спешното отделение на болницата работи с пълен капацитет. Дезинфекцията се е наложила и заради големия брой пациенти, които преминават през него, каза завеждащата отделението д-р Недялка Влахова.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.