Изработиха ни! Толкова лесни се оказахме?

Изработиха ни! Толкова лесни се оказахме?
Не помня по-отвратителна спекулация, натворена от властите през последните десетина дни, на която съм свидетел в живота си, а той не е от вчера.

Голяма част от приятелската ми листа са по-млади хора от мен и не помнят, че през 60-е – беше отразено във вестниците – едно момченце уби две малки деца в краен квартал на София, съврзан със строителството на “Кремиковци”.

Жестока история: десетина годишен бе умъртвил по-малките в мазе.

Преди това – пак в пресата, не беше скрито – разказаха как в едно село семейство държи слабоумната си дъщеря, днес се казва със СОП, затворена в мазе и я хранят през прозорчето в консервна кутия.

После в началото на 70-е един Бранимир, когото дори познавах лично, застреля осем студенти в общежитията на Студентски град.

Да, де но “тоталитарната” власт не се е интересувала какво се случва и не свика извънредно заседание на Народното събрание, щото, нали диктатура.

Сега ни обичат и се върнаха от скъпите курорти да правят закони за интимни връзки.

Целият зор е за обещаната Истанбулска конвенция. Не за нашата сигурност.

Всичките случаи – Стара Загора, Цалапица, Лозен са чисто криминални кланета.

Дори Старозагорската драма е толкова съмнителна, та, опазил ме Господ, си мисля че е предизвикана в угода на обещанието пред Брюксел за оная конвенция.

Там никога няма да разберем какво и защо се е случило. Толкова бяха весели кирчовците на протестите – приличаше да добре свършена работа от маскирани активисти.

За капак набутаха и Динко – хулиганска проява без наранявания, с насилие да се извини мнимият просяк.

Леле, два дни побесняха мисирките и се престараха лелите прокурорки! Па Динко има бол престъпна деятелност, ама в затвор не е лежал.

Но е удобен за раздухване на истерия сред чувствителния планктон.

За жалост няма политическа сила, опозиция, която да организира отпор на тази безподобна манипулация. Стоим си пасивно по къщите, много от нас се вързаха на ония 400 шева – така никой няма да отиде на протест срещу вопиющата измама с обичайните разправи сред подземния свят, част от който са малките корветки, към които по необясними причини трябва да сме съпричастни.

Позорно е народ със здрави морални устои да приеме за национална мъченица местна заарска мутреска, хързулната му от случайните шмекери, завзели властта. И ученичката, загубила живота си в лимадит край Лозен, щото се е пазарила за порноснимките си.

Освестете се!

Изработиха ни!

Толкова лесни се оказахме.

Аз лично не и мои приятели, обаче сме в кюпа – заедно с наивния добър български народ. Оставен на самотек…

Зоя Б. Деянова

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.