Радев започва консултации за провеждането на честни и безопасни избори в условията на ковид

Радев започва консултации за провеждането на честни и безопасни избори в условията на ковид

По инициатива на държавния глава Румен Радев в президентската институция започват консултации за „предприемането на необходимите мерки за провеждането на справедлив и прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на българските граждани“.

Първите срещи ще се проведат на 5 януари, вторник.

От 11.00 часа държавният глава ще се срещне с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, доц. Ангел Кунчев и проф. д-р Красимир Гигов.

От 13.00 часа президентът Румен Радев ще разговаря с проф. д-р Радка Аргирова, проф. д-р Андрей Чорбанов, д-р Александър Симидчиев.

Припомняме, че в началото на декември президентът анонсира датата 28 март за провеждане на парламентарните избори.

Това е първата възможна дата по Конституция.

По-късно държавният глава демонстрира готовност за ревизия на датата, като обяви, че преди да издаде указ ще проведе консултации във връзка с пандемичната обстановка.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.