Индия забрани TikTok – конкурентът Roposo с рекорден ръст

Индия забрани TikTok – конкурентът Roposo с рекорден ръст

Снимка: БГНЕС

В края на юни, когато Индия забрани 59 китайски приложения, включително глобалната сензация TikTok, платформата за кратки видеа спря да работи за своите 200 милиона местни потребители. Само след няколко часа индийският конкурент на TikTok – Roposo получи лавина от нови регистрации,  предава Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

9 юли 2020 20:10

21

7 юли 2020 14:20

26

Две седмици по-късно приложението за видео споделяне Roposo заяви, че привлича до 500 000 нови потребители на час и очаква те да достигнат 100 милиона до края на месеца.

Това е почти двойно повече от 55-те милиона, които приложението имаше преди забраната за китайските приложения, и поставя Roposo сред множеството индийски стартъпи, които се възползват от затруднението на TikTok в Индия.

Забраната от правителството на министър-председателя Нарендра Моди обхвана и други големи китайски брандове като мобилния браузър UC на Alibaba Group Holding и приложението за съобщения WeChat на Tencent Holdings. 

Целия материал четете в Bloomberg TV Bulgaria.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.