Искра Радева за прекаран ковид: Слагаха ми системи от ранна сутрин до късно вечер. Дни наред… Отивах си

Искра Радева за прекаран ковид: Слагаха ми системи от ранна сутрин до късно вечер. Дни наред… Отивах си

„Един месец от моя живот премина между живота и смъртта. Битката беше за глътка въздух. Слагаха ми системи от ранна сутрин до късно вечер. Дни наред… Отивах си.“

Това разказа актрисата Искра Радева след изписването ѝ от болница, където се е лекувала от коронавируса. Ето какво сподели тя пред „24 часа“:

“Имах температура, 2-3 дни вдигах до 39,6 градуса, но си казвах – ще мине. Защо да е корона? Стоенето вкъщи пази пък и пия антибиотици. Не изгубих вкус, обоняние и апетит, но усещах умора. Тук е моментът да вмъкна – заклевам всеки, който вдигне температура и не може три дни да я смъкне, моментално трябва да отива на лекар, да не чака следващите дни, защото това чудо се развива много бързо. и затова заклевам всички, които имат подобни няколко дни с повишена температура. Това е сигурен симптом, че с организма нещо не е наред! Да не се самолекува. Да вземат веднага мерки! Не знам как ми дойде на главата, от къде и как го хванах. Нямаше никой заразен около мен. Внимавах. Тогава се обадих на наш близък лекар. И той ми се скара:

“Не отлагай нито секунда повече! Събирай си багажа и да си веднага пред входа на болницата! Така и направих. Постъпих в болницата. Първо попаднах в ковид отделението. С антибиотици ми свалиха температурата. Викам си – ще ме изпишат. Но оттам ме вкараха в интензивното. Сложиха ми веднага кислородна маска. Оказа се, че бързо съм развила двойна бронхопневмония.

Битката беше за глътка въздух. Слагаха ми системи от ранна сутрин до късно вечер. Дни наред… Отивах си. Ако не бяха лекарите… Те ме спасиха. Един месец от моя живот премина между живота и смъртта. Много тежко беше. Дължа на лекарите огромна благодарност. А пък д-р Любомир Спасов, който вече трети път ме спасява? На него не мога да му се отблагодаря.

Но вече съм в дома си. Последствията бавно отшумяват. Когато излязох от клиниката, краката ми бяха като гумени. Едва ходех. Казват, че тази гадост удря и мускулната маса. Отслабнах 6 кг. Наваксвам ги, но не всичките – ще се опитам да опазя и фигурата си. Постлала съм си килимчето за аеробика пред телевизора и влизам във форма. Говорят, че вирусът удря и паметта. Не чувствам такива последствия. Винаги бързо и лесно съм си учила репликите.”

“Готвя, защото полудявам без работа, макар да съм казвала, че предпочитам да овършея цялата къща, отколкото да вляза в кухнята. Но сега с удоволствие готвя. Изчетох и купищата пиеси, натрупани от месеци. Харесала съм си още една за театъра. Винаги съм гледала да не правя компромиси с материала, защото това е изключително важно плюс добри актьори и додър режисьор“, сподели актрисата.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.