Как да работите от вкъщи с половинката си без да се изпокарате

Как да работите от вкъщи с половинката си без да се изпокарате

Снимка: Istock

Поради настоящата ситуация, налагаща социална изолация заради пандемията от новия коронавирус COVID-19, на много хора се наложи да работят от вкъщи, искат или не. Това обаче крие рискове за здравината и състоянието на отношенията ни с най-близкия човек. Когато сте по цял ден заедно, затворени в жилището си и трябва да съвместявате едновременно личните и професионалните си ангажименти, много вероятно и възможно е да изпаднете в конфликти.

Как да работите заедно от вкъщи с половинката си без да се избиете, казано шеговито.

Открийте вашето лично пространство

За да съумеете да разделите личния си от професионалния живот в рамките на общото местожителство с партньора си, условно си намерете вашето пространство, а той неговото, където да работите сякаш не сте заедно в този момент. Ако направите грешката да работите заедно в едно помещение, това може бързо да доведе до конфликт. Затова открийте своето уединение в различни стаи и работете на спокойствие.

Правете си срещи за обяд

За да се почувствате наистина като на работа, уреждайте си срещи за обяд в кухнята. Това е начин да съхраните психиката си в нормално състояние, докато сте под карантина или докато премине извънредното положение, в което се намира почти целия свят. Ще се учудите колко добре ще се чувствате, ако играете тази малка игра всеки ден. Дори може да подобрите още повече отношенията си, като ги поддържате такива, каквито биха били, ако не бяхте в тази ситуация. Това ще породи много поводи за хумор и смях.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.