Караниколов: Нормалният живот ще продължи и след вируса

Караниколов: Нормалният живот ще продължи и след вируса

Снимка: БГНЕС

Вчера финансовият министър анонсира актуализация на Бюджет 2020. Той очерта вариант на спад на икономиката с 3%. “Това е най-негативният сценарий. При всички положения ситуацията е коренно различна от всички сценарии, които познаваме”, каза министърът на икономиката Емил Караниколов.

В момента, дори в България да няма коронавирус икономиката щеше да спре и с всеки изминал ден тя се забавя, обясни министърът. Колкото са повече в кондиция основните предприятия у нас, толкова по-бързо ще се възстанови икономиката ни, каза той.

Още по темата

31 мар 2020 20:11

406

31 мар 2020 17:02

76

Магазини и аптеки работата и това трябва да е така. Наложи се някои от бизнесите у нас да спрат, на според Караниколов така или иначе при тези извънредни мерки хората е нямало да ходят по хотели и ресторанти.

“Като изчезне вирусът, нормалният живот ще продължи. България трябва да търси от всяко зло – добро”, заяви Караниколов пред БНТ.

Темата за общата индустриална политика беше поставена още по време на българското европредседателство и министърът е сигурен, че тя ще се върне.

Министърът съобщи и добра новина за икономиката ни. Въпреки тежката ситуация у нас ще сертифицираме проект за 120 милиона. Според Караниколов важното в момента е за запазим производството в кондиция.

Вече има съкращения на служители, а в бюрата по труда се записват и хора, върнали се от чужбина. Министър Караниколов обясни, че се очаква нивото на безработица у нас до края на годината да достигне 6%


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.