Кисело мляко? Не, ваксина срещу COVID-19 – нов пробив на Русия в борбата с вируса

Кисело мляко? Не, ваксина срещу COVID-19 – нов пробив на Русия в борбата с вируса
Изпитанията на ваксина срещу коронавируса под формата на кисело мляко, разработена от Института за експериментална медицина в Русия, доказаха, че препаратът дава добър резултат при образуването на антитела в лигавиците и кръвта, предаде ТАСС.

Ваксината се отнася към вида мукозални имунизации и се приема под формата на кисело мляко. По правило антигените в подобни препарати са заключени в микрокапсули, които ги защитават от ензимите в стомашно-чревния тракт.

Руските учени, ръководени от проф. Александър Суворов, са провели опити с лабораторни животни.

Преимуществото на ваксината е, че тя предизвиква максимален имунен отговор чрез лигавиците и поради тази причина спада към мукозните препарати.

Реакцията на лабораторните животни при образуването на антитела срещу коронавируса е била много добра, както в кръвта, така и в лигавиците им.

Суворов отбеляза, че екипът е регистрирал добри резултати и при клетъчния имунитет. Освен антитела, препаратът е генерирал и специфичните Т-лимфоцити, които убиват клетката, заразена от коронавируса.

По неговите думи това е много важен елемент за създаването на ефикасна ваксина, а това е налице при разработения метод с използването на кисело мляко.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.