Пускат децата в парковете, но без да се събират на групи и да сядат на пейките

Отварят парковете в София за родители с малки деца от понеделник.

Предложението на Столичната община е това да става между 9.30 часа и 18.30 часа.

Още по темата

25 апр 2020 10:16

75

25 апр 2020 09:16

126

“Ще се допускат най-много двама възрастни. Преди и след тези часове ще могат да влизат хората, разхождащи кучетата си, и тези, които спортуват“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

“Забранява се докосването на повърхности, както и събирането на групи. Забранява се пиенето на алкохол в парковете. Много хора са ангажирани с тази организацията“, допълни тя.

В Южния парк се провежда тренировка относно организацията за движение в паркове и градинки в София, така че родители на малки деца да могат да излизат на разходка за кратко.

На нея присъства и премиерът Бойко Борисов, който съобщи, че ин витро процедурите ще бъдат възобновени.
Идеята на столичния кмет е да има определени маршрути и определен часови диапазон, в който те да се разхождат.

Освен това, в парка децата и родителите им няма да могат да сядат на тревните площи и на пейките.

“Важно е, когато министърът на здравеопазването промени заповедта, да спазваме правилата. Разходките в парковете ще са възможни едва когато от Оперативния щаб разрешат и министър Ананиев издаде заповед”, подчерта тя.

За разходки се отварят парковете Борисова градина, Южен, Северен и Западен парк, Лесопарка, Заимов, Студентски парк, парка пред НДК. Остават забраните за посещението на градинки и междублокови пространства. Съоръженията за игри и заведенията категорично остават затворени.

“Препоръчително е разходката на едно семейство да бъде не повече от 2 часа. Призовавам гражданите за търпение, ако се справим добре, ще пуснем и по-малките паркове. Няма да се проверява и точната възраст на децата, но максималната е видима възраст 12 години”, обясни Фандъкова.

“В последните няколко дни имаме образувани досъдебни производства за неспазване карантинните мерки. Наблюдава се и тенденция за полицейски неподчинение. Имаме 3 такива образувани производства”, заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев. Около 1800 акта са съставени от началото на извънредното положение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.