Курц не чул добро предложение от ЕС за справяне с кризата

Скептично настроеният австрийски канцлер Себастиан Курц отправи критика към Европейския съюз за мерките, предприети за спряване с кризата с коронавируса. Според Курц Брюксел не е дал нито едно добро предложение за справяне с кризата.

“Ако от Брюксел беше дошло дори едно добро предложение, щяхме веднага да го приемем. Вместо това ЕС критикува Австрия за затварянето на границите. Предложения от рода на “моля, дръжте границите отворени” не могат да се считат за сериозни в такова време”, заяви Курц пред австрийската държавна телевизия ORF.

Още по темата

31 мар 2020 10:10

349

30 мар 2020 21:50

34

27 мар 2020 22:53

30

27 мар 2020 12:00

41

Той подчерта, че най-важното е да се защити собственото население. Курц отказа да коментира политиката в съседна Унгария, където премиерът разпусна парламента чрез кризисен закон.

“Честно казано нямам време да се занимавам с Унгария. Имам съвсем различни притеснения в този момент. В Австрия със сигурност няма план за отмяна на демокрацията”, каза той.

Относно новите мерки, приети от австрийското правителство, Курц заяви, че би се радвал да има алтернатива, но такава няма. Канцлерът все още не вижда конкретни сигнали, които биха позволили да се смекчат ограниченията.

“Истината е, че трудните моменти предстоят. Трябва да направим всичко в момента, за да не ни удари тази буря толкова силно, колкото Италия”, каза той и добави, че не отрича, че мерките работят, но също така подчерта, че са необходими повече усилия.

Според последните данни на Worldometer, в Австрия има 9618 потвърдени случая на инфектиране с Covid-19 и 108 смъртни случая. Възстановилите се от заболяването са едва 636 души, а тези в критично състояние са 191.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.