Борисов за протестите: Мъчно ми е за разединението на нацията, ще говорим!

Премиерът Бойко Борисов заяви, че винаги е бил на страната на протестиращите, но му е мъчно за разединението на нацията, за полицаите и невинно битите хора.

Още по темата

15 юли 2020 10:10

241

15 юли 2020 06:45

306

14 юли 2020 23:05

769

“Утре сутрин ще се видя с коалиционните партньори, ще говорим. Ако нямаме план за стабилност, включително с опозиционните партии да се договори какво ще се прави през останалите месеци, никой не може да се справи сам”, подчерта той пред министрите.

Борисов даде да се разбере, че в момента го спира предстоящият Европейският съвет. Премиерът каза още, че има инструменти, които казват, по какъв начин се прекратява мандат и се правят избори.

Желанието им за оставка на това правителство няма да им подобри положението, каза той във връзка със социалните искания на протеста. По думите му, икономическите мерки, които се прилагат, не са като икономиката да работи. Според него, ако финансите на държавата се удържат по този начин, годината ще завърши като през 2018 г.

Не знам как ще преодолеем следващите месеци. Сега България е единствената държава може би в света, която счита, че коронавирус няма и пандемията е отминала, каза Борисов, който сутринта е имал редовна среща с Щаба.

Той даде пример, че у нас нито някой мисли, нито изпълнява мерки, а редица държави ги връщат. Премиерът каза, че е разтревожен, че наесен това ще ни изиграе лоша шега.

“Икономическата криза идва с огромни темпове в цял свят – от Америка до Европа”, заяви премиерът и прогнозира, че ще става по-лошо. До този момент не са спирани социални плащания, проекти и не е теглен заем, но “влизайки в подобна ситуация, държавата трябва да бъде много консолидирана”.

Борисов каза, че предстои Европейски съвет и трябва да защити на него парите за България.

Това са дните, които ни спират. Така или иначе има вот на недоверие, ще го гледаме, няма да се спирам на сценаристите, на всичко, което през времето се случи, заяви премиерът. Той даде пример, че никога не е виждал вицепремиера Красимир Каракачанов с торбичка от голяма верига, но това се е насадило в общественото съзнание.

Вчера стана ясно кой как ги поръчва и как ги прави, посочи той, визирайки изнесените телефонни разговори от прокуратурата вчера на бизнесмена Васил Божков.

Миналия петък, когато влязохме в чакалнята на еврозоната и банковия съюз, това не беше контрапротест, а се бяха събрали хора да поздравят правителството за свършената работа, подчерта той.

В началото на заседанието на правителството стана ясно, че с близо 17 млн. лв. се увеличава капиталът на УМБАЛ “Св. Георги” – Пловдив чрез издаване на нови акции. Така ще се извърши строителство на нова сграда и нов болничен корпус от 7 етажа по педиатрия и онкология за деца и възрастни.

Правим детска болница за Южна България. Можем да си го позволим, а и децата заслужават. Убеден съм, че и в София ще има детска болница скоро, коментира премиерът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.