Лекар: Пациенти не се лекуват по телефона

Лекар: Пациенти не се лекуват по телефона

Снимка: Pixabay

“Още от първи курс ни учат, че пациент по телефон не се лекува. Той трябва да дойде навреме – колкото по-навреме, толкова по-навреме. Имаме пациенти над 85 години, които са дошли на време и са се излекували, без да сме допуснали интубация и усложнения”. Това каза началникът на Клиниката по вътрешни болести в “Пирогов” доц. д-р Петър Атанасов в ефира на Нова тв.

“Над 150 са пациентите със симптоматика на коронавирус при нас. Наблюдавайки динамиката, може би в средата на другия месец те ще достигнат до 200. Около 100 от тях са с доказана положителна PCR проба“, коментира още той.

Починалите в “Пирогов” са между 15 и 20. Мога съвсем отговорно да заявя, че 1/3 от тях по нещастна случайност са PCR положителни, а клиничната картина изобщо не корелира с този тип инфекция и основното усложнение, което най-често води до смърт. Това са пациенти, които са починали от предходните си заболявания”, допълни доц. д-р Петър Атанасов. 

Стартира се и кампания, която цели да се съберат на средства за възстановяване на щетите от пожара в “Пирогов”. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.