Мутафчийски върху фундамент от WC хартия и върху великденски яйца

Снимка: Facebook, Генералът Каза

Вече над месец сутрин ген. проф. Венцислав Мутафчийски  е един от най-гледаните хора в държавата. Редовният брифинг на Националния оперативен щаб и още по-редовния призив както на неговия шеф, така и на хиляди медици, да останем по домовете си, придобиха и хумористичен отенък.

Шаржовете “Да не излиза” са безкрайни. Те обаче отдавна напуснаха социалните мрежи и мина в реалността.

Именно това е факт, защото фигурата на ген. Мутафчийски вече може да бъде закупена под формата на захар, предава БНТ.

Още по-любопитно е, че генералът е стъпил върху нещо, което подозрително напомня на един от другите символи на коронавируса – тоалетната хартия.

Идеята се оказва, че е хрумнала на сладкари от Варна.

Преди тях пък млада жена от Добрич също увековечи фигурата на ген. Мутафчийски от фондан. Само че нейното сладко творение е морковена торта.

Великденските празници също вдъхновиха зевзеците. Тъй като фигурата на генерала в последно време е точно толкова неизменна, колкото и спазването на ритуалите, някои ги обединиха.

Така че в някои домакинства призивът “Не излизайте” ще идва дори и от кошницата с яйца.

А в духа на ръкоплясканията в 21 часа в популярната фейсбук група “Генералът каза” се появи и един призив: Да поздравим и всички, които устояха и не показаха яйцата си.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.