Мъж, шпионирал за САЩ, е бил екзекутиран в Иран

Мъж, шпионирал за САЩ, е бил екзекутиран в Иран

Снимка: Pixabay

Иранските власти са екзекутирали свой гражданин, който е бил обвинен в шпионаж в полза на американското и израелското разузнаване, предаде “Ройтерс”. Мъжът е бил арестуван още през 2018 г.

Екзекуцията идва точно в момент, когато милиони иранци се обявиха в социалните мрежи против смъртните присъди на трима мъже. Те са обвинени за участие в антиправителствените протести през ноември 2019 г. Вчера бяха отменени екзекуциите им, а според правозащитници присъдите на тримата целят сплашването на евентуални бъдещи протестиращи.

Още по темата

8 юли 2020 22:30

9

6 юли 2020 22:23

3

29 юни 2020 16:36

54

9 юни 2020 11:32

44

На екзекутирания иранец миналия месец е било повдигнато обвинение, че е шпионирал бившия командир на революционната гвардия Касем Солеймани, който беше убит от американски дрон в Ирак в началото на годината.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.