Над 2,54 млн. са заразените с коронавирус в света

Над 2,54 млн. са заразените с коронавирус в света

Снимка: архив, БГНЕС

Над 2,54 милиона души по света са се заразили с новия коронавирус, а 177 004 души са починали от него по изчисления на Ройтерс.

За заразени се съобщава в 210 страни и територии, откакто първите случаи бяха идентифицирани в Китай през декември 2019 г.

Още по темата

22 апр 2020 10:45

159

Във Великобритания официално се съобщава за малко над 17 хиляди починали от новия коронавирус, но според в. “Файненшъл таймс” броят им е около 41 000, ако се включат смъртните случаи извън болници.

Според здравните власти на окръг Санта Клара в щата Калифорния двама души са починали от коронавируса в този щат преди първото официално обявяване на смъртен случай от този вирус в САЩ, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Смята се, че тези двама души са починали в домовете си на 6 и на 17 февруари. Анализ на тъканни проби е потвърдил, че те са били заразени с коронавируса. Първият оповестен смъртен случай от новия коронавирус в САЩ беше на 29 февруари в Къркланд, щата Вашингтон.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.